Για την υποχρεωτική εγκατάσταση POS

Δημοσιεύτηκε στις 08.02.2017 στην κατηγορία Blog

Mε πρόστιμο 1.000 ευρώ κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ειδική σήμανση σε εμφανές σημείο, στις βιτρίνες και κοντά στο ταμείο, προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για το αν αποδέχονται πληρωμές μέσω POS, βάσει της νέα νομοθεσίας για το πλαστικό χρήμα.

 

Σύμφωνα με τον νέο νόμο «οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο». 

 

Αναμένεται ακόμη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών μέσω της οποίας θα περιγράφονται τα επαγγέλματα και οι κατηγορίες παροχής υπηρεσιών, οι οποίες υποχρεωτικά θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS για τη διενέργεια συναλλαγών με πλαστικό χρήμα.

 

Το πρόστιμο μπορεί να περιοριστεί στο μισό εφόσον πληρωθεί εντός τριάντα ημερών από την επιβολή του. Προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου είναι η έκδοση απόφασης του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης  με την οποία να ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα σχετικά με τη διενέργεια του ελέγχου.

Πρόσφατα νέα
 by taxheaven.gr

developed & hosted by Jetnet ©